Monday, February 25, 2008

aA+bB

Tajuk : aA+bB
Penulis : Hlovate
Penerbit : Jemari Seni Publishing (JS)
Harga : RM20.00


aA+bB...ceritanya seunik tajuknya...bingkisan ketiga Hlovate ni benar-benar mencuit hati dan sungguh aku katakan bahawa aku cukup terhibur tatkala membacanya...aA+bB buat aku tersenyum sendiri sepanjang membacanya...

mulanya aku tertanya-tanya kenapa ada 'a & b' ..kemudian ada pulak 'A & B' ..rupa-rupanya setelah dihayati itu menggambarkan kisah hidup Addin (kebetulan nama heroinnya bermula dengan pangkal A) dan juga Benz (ni nama heronya)...

perkenalan Addin & Benz di sekolah menengah akhirnya menjadikan mereka 'musuh'...terpisah seketika pabila keduanya menyambung pelajaran ke universiti...tapi siapa sangka yang mereka akan bertemu semula setelah dewasa walaupun dalam situasi yang berbeza...dendam Addin terhadap Benz bertambah apabila dia terpaksa kawin dengan 'musuh'nya, Benz...apa jadi seterusnya? boleh ke Addin terima Benz yang dulunya 'musuh' sebagai suami?

untuk tahu kesudahan aA+bB kena baca sendiri...tapi yang pasti aA+bB memang best....seronok sangat baca....gaya penulisan Hlovate ni memang santai & sempoi...buat kita nak senyum je...lagi satu, aku macam termasuk dalam cerita ni pulak...disebabkan aku menghayatinya jadi bila Addin 'berangin' kat Benz, aku pun terasa 'angin; gak kat Benz...hehehehe...lagi satu, aA+bB bukan setakat cerita sebagai hiburan semata-mata tapi ada pengajaran yang berguna untuk semua...

` tahniah untuk Hlovate....
`selamat membaca kepada semua peminat novel...

7 comments:

  1. mane nk beli buku ni eh?

    ReplyDelete
  2. yes, baru habis baca ni.
    memang best.
    dah baca novel tunas?
    sambungan aA+bB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah..!!! sye dah bace..tapi sye tak bace lagi aA+bB niy :(

      Delete
  3. bole beli online ngan jemari seni..

    tunas? rasa macam dah ;)

    ReplyDelete
  4. Best sgt2 la crite nie..bape kali bce pon x jemu..;p

    ReplyDelete
  5. best sgt2 citer ni suka...(^_^)

    ReplyDelete

Iklan | Candy Buffet Services

Iklan | Candy Buffet Services
Sweet & Candy Lover menyediakan perkhidmatan candy buffet untuk majlis pertunangan, majlis perkahwinan, sambutan hari lahir, majlis aqiqah & naik buai, rumah terbuka, hari keluarga, jamuan akhir tahun, jamuan perpisahan dan lain-lain untuk kawasan Ipoh dan sekitar.